dům čp. 840 (ze souboru domů dělnické kolonie)

Dům čp. 840 je střední částí trojdomku, tvořeného domem čp. 191, domem čp. 840 a domem čp. 825. Dům čp. 840 je přízemní zděný omítnutý objekt na obdélném půdorysu – s přístavkem uprostřed jihovýchodního průčelí. Vpravo a vlevo od přístavku je vždy jednoosý úsek fasády vlastního domu, s novodobým dvoukřídlým oknem. Přístavek má jihovýchodní průčelí bez otvorů, v jihozápadní stěně je vlevo vstup do domu a vpravo pak menší okno. Dům má sedlovou střechu, protaženou nad přístavek, krytinou je asfaltová lepenka z obdélných šablon. Na jihovýchodní straně jsou ve střeše symetricky umístěna dvě střešní okna. V hřebeni střechy – u styku se střechou vedlejšího domu čp. 825 – je zasazený zděný komín. Vysoký komín se pak nachází ve střeše přístavku.