kaple bl. Podivena

Pohřební kaple bl. Podivena je situována v parku SV od náměstí. V Z rohu parku stojí Památník I. světové války a doby nesvobody v letech 1939 - 1945. Kaple bl. Podivena je centrální zděná omítnutá stavba kruhového půdorysu, po obvodě se třemi předsazenými přístavky kaplí téměř obdélného půdorysu. Stavba je členěna soklem, lisénovými rámci, obdélnými zrcadly s vykrojenými rohy a výraznou profilovanou korunní římsou. Centrálu kryje kupolovitá střecha s polygonálním ukončovacím článkem završeným odsazenou jehlancovitou stříškou a dvouramenným ozdobným křížkem. Tři celozděné přístavky kaplí ukončuje samostatná stříška nad profilovanou římsou, kopírující tvar zdiva. Jednotlivé střechy kaple bl. Podivena kryjí prejzy. Předmětem ochrany je kaple bl. Podivena a vymezené pozemky.