hospodářská budova

Jde o přízemní zděný objekt na obdélném půdorysu, napojující se v ose na západní křídlo fary čp. 22. Úroveň hlavní římsy hospodářské budovy odpovídá mezipatrové římse fary. Východní průčelí je osmiosé, v dolní části má kamenný sokl. V ose první od severu je obdélný okenní otvor – v dolní polovině zazděný, v horní zabezpečený mříží. Na bocích a nahoře lemuje otvor šambrána, pod oknem je parapetní římsa. V následující ose je pravoúhlý vstupní portál, v němž jsou jednoduché prkenné dveře. V ose třetí od severu je stejný okenní otvor jako v ose první a stejně tak i v další ose – avšak v ní je otvor zazděný i na levé straně horní poloviny. V ose páté od severu byl druhotně proražený široký obdélný otvor pro vrata, nad ním se nachází zbytek původní šambrány. V další ose je vstup, lemovaný portálem s nadsvětlíkem. V otvoru jsou laťové dveře. Stejný portál je i v ose sedmé od severu. Zdejší dveře jsou dvoukřídlé dřevěné, rámové konstrukce. Dolní polovinu obou křídel tvoří dvě čtvercové výplně nad sebou, s klasovitě kladenými prkny, tvořícími společně kosočtverec. V horní polovině jsou prkna kladená klasovitě, klas směřuje dolů. V ose osmé od severu je okenní otvor v šambráně, dole zazděný a nahoře zabezpečený mříží (na rozdíl od ostatních okenních otvorů zde chybí parapetní římsa). Jižní průčelí je dnes téměř bez omítky, zakončené je trojúhelným štítem, v němž jsou dva poměrně velké obdélné okenní otvory. Budova má sedlovou střechu, krytou bobrovkami. Na východní straně jsou ve střeše volská oka ve dvou úrovních – v dolní jsou tři a v horní pak dvě.