kaple

Kaple je zděná omítnutá, na obdélném půdorysu s trojstěnným závěrem. Postavena je převážně z kamene, doplněného o cihly. Vzhledem k situování v terénu je kaple přístupná jednoramenným schodištěm, nacházejícím se v ose vstupu. Západní průčelí kaple (vstupní) má v dolní části sokl, ukončený římsou. Uprostřed stěny jsou dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce - v otvoru, nahoře zakončeném půlkruhem. Každé křídlo má dvě obdélné výplně (dolní je menší, čtvercová, horní pak větší a obdélná; horní výplň téměř celou vyplňuje jednoduchý dřevěný reliéfní kříž). Spoj obou křídel kryje profilovaný dřevěný sloupek s ozdobně vyřezávanou hlavicí s motivem palmety. Profilovaný poutec odděluje půlkruhový nadsvětlík, sluncovitě rozdělený třemi dřevěnými příčlemi. Vstupní otvor lemuje jednoduchá šambrána. Nad vstupem se nacházejí těsně vedle sebe dvě malá půlkruhově zakončená okénka v šambráně, sklo je rozděleno vodorovnou příčlí na dvě části. Nad okny je na fasádě umístěný plastický štukový čtverec (v ose vstupu). Obě nároží kaple jsou opatřena štukovým armováním, jehož vzhled odpovídá svisle orientovanému zubořezu. Západní stěna je zakončena trojúhelným štítem, do jehož horního vrcholu je zasazena zvonička. Postranice štítu lemuje štukový stupňovitý zubořez, ve štítu je kruhové okénko v šambráně. Nad okénkem a po obou jeho stranách je opět plastický čtverec. Hranolová zvonička má v přední a obou bočních stěnách obdélný, trojúhelníkovitě ukončený otvor. Střecha zvoničky je stanová, krytá plechem, ve vrcholu střechy je makovice s křížem. Severní a jižní průčelí kaple jsou provedena shodně – v dolní části je opět sokl, stěna je prolomena jedním půlkruhově zakončeným okenním otvorem. Okno, zasazené ve špaletě, je rozděleno dvěma poutci na tři části. Dolní a střední část rozdělují tři silnější svislé příčle a střídavě jedna, dvě a jedna příčle vodorovná (krajní pole mají příčli uprostřed, střední pole pak v jedné a dvou třetinách). Horní část má sluncovité členění se třemi příčlemi. Kaple má trojstěnný polygonální závěr (střední stěna je rovná), bez otvorů. Kaple má sedlovou střechu s valbou nad závěrem, krytou taškami.