měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o třech okenních osách s atikovým slepým patrem. Průčelí člení pilastry a římsa nad přízemím a prvním patrem. Nad hlavní římsou je nízký trojúhelníkový štít zakončený odstupněnou atikovou zídkou. Přízemí je opatřeno plochou bosáží a dvěma arkádovými oblouky s klenáky. V levém je umístěn výklad, v pravém domovní vchod s jednoduchým půlkruhovým portálem. Pilastry v 1.patře nesou na římsových hlavicích půlkruhové arkády, které tvoří nad okny tympanony s rosetami. Plochy pilastrů a podokenní parapety mají vpadlá vykrajovaná pole odlišená strukturou omítky. Druhé slepé patro člení pilastry s ionskými hlavicemi. Dům byl postaven na hluboké gotické parcele a má tři trakty. V přízemí se vstupuje do úzké průchodní chodby o šesti polích křížové hřebínkové klenby a za ní v hloubce traktu navazují prostory s valenou klenbou s lunetami. Do komor po levé straně vedou zazděné portály s kamenným ostěním, pravoúhlým z 18.století. V zadní části domu vystupuje do patra schodiště zcela přestavěné. Místnosti v zadním traktu a v 1.patře jsou zcela přestavěné.