stodola

Stodola je zděná budova na lichoběžníkovém půdorysu – se šikmou jihovýchodní stěnou. Částečně chybějící omítka odhaluje zdivo – to je na severozápadní a severovýchodní straně převážně kamenné, doplněné cihlami, na jihozápadní straně naopak převážně cihlové, s menším zastoupením lomového kamene. Jihozápadní fasáda je členěná čtyřmi lizénovými rámy. V rámu prvním a třetím zleva je obdélný, segmentovým obloukem zakončený otvor pro vrata – levý z nich je nižší, druhotně zazděný a osazený novými dvoukřídlými plechovými vraty. Pravý pak zakrývá vnější železná konstrukce, vyplněná zčásti prkny a zčásti drátěnou mříží. Ve zbývajících dvou lizénových rámech jsou štěrbinové průduchy. Ke stodole se na pravé straně jihozápadního průčelí kolmo napojuje nízký nový přístavek, stojící mezi stodolou a stájemi. Severozápadní fasáda je v přízemí bez omítky, ve stěně je uprostřed štěrbinový větrací otvor. Stěna vrcholí trojúhelným štítem, opatřeným novou hrubou omítkou. Ve štítu jsou symetricky umístěné dva větrací otvory ve tvaru kříže. Severovýchodní fasáda je rovněž bez omítky, jsou v ní tři štěrbinové větrací otvory. Stodola má sedlovou střechu, krytou bobrovkami. Na jihozápadní straně je ve střeše jedno a na severovýchodní straně pak tři volská oka.