stáje

Stáje jsou zděná omítnutá jednopodlažní budova na obdélném půdorysu. V severozápadním průčelí jsou symetricky umístěné dva široké obdélné otvory, zakončené segmentovým obloukem, dnes bez uzavření. Celá stěna má novou omítku, pouze záklenky otvorů a pás zdiva pod hlavní římsou jsou z režného cihelného zdiva. Jihozápadní fasáda má na pravé straně dva obdélné, na šířku orientované okenní otvory, umístěné nad sebou. Nad stěnou se zvedá nízký bedněný trojúhelný štít, tvořený svisle kladenými prkny. Jihozápadní fasáda je v horní části omítnutá, v části, nacházející se dnes v interiéru přístavku mezi stájemi a stodolou, je bez omítky. Zde je tak viditelné převážně kamenné zdivo, doplněné malým množstvím cihel. Stěna je bez otvorů. Zakončená je druhým svisle bedněným štítem – na této straně s jedním vysokým obdélným otvorem. Budova má nově zhotovenou sedlovou střechu, krytou vlnitým plechem.