kostel sv. Jana Křtitele

Orientovaná stavba, jednolodní obdélného půdorysu s polygonálním presbytářem a hranolovou věží v západním průčelí, postavená ze smíšeného zdiva, omítnutá štukovou omítkou ve žlutém a bílém barevném odstínu. Zastřešena sedlovou střechou, krytou eternitem a plechem, krov dřevěný. Před západní průčelí předstupuje čtyřboká věž, krytá plechovou stanovou střechou. Těleso věže je členěno vodorovně na třetiny probíhající korunovou římsou a věžní kordonovou římsou mezi druhým a třetím patrem. Horní třetina věže má okosená nároží. U paty okosené části věže jsou osazeny 4 kamenné vázy. Věž ve spodních dvou třetinách je svisle členěna plastickými lesenami, v horní třetině jsou leseny pouze malované. V západním průčelí věže kamenný obdélný portál profilovaný po obvodě páskou s ušima, nad portálem vlys s vročením 1736, nesoucí profilovanou kamennou římsu s rozeklaným segmentovým frontonem, nad nímž je v hluboké nice s konchou osazena kamenná socha sv. Jana Křtitele s beránkem. Věžní okna jsou lemována plastickou hladkou šambránou. Fasády kostelní lodi a presbytáře jsou hladké bez členění ukončené profilovanou korunovou římsou. Okna obdélná zaklenutá segmentem a orámovaná malovanými šambránami. Na nárožích malované leseny. Západní štít volutovitě tvarovaný s pískovcovými vázami, osazenými u paty štítů. Severní a jižní portál obdélný, kamenný, profilovaný na obvodě páskou s ušima. Při jižním průčelí presbytáře dvoupodlažní sakristie, zastřešená valbovou střechou, krytou plechem. Okna a dveře obdélná, v pískovcových ostěních, profilovaných páskou s ušima. Ve všech dveřních otvorech jsou osazeny vlysové, diagonální dveře s původním kováním. Původní štuková omítka byla v roce 1988 přestříkaná břizolitem. Vystupující články jsou tónovány s bílé barvě, ostatní plochy ve světlém okru. Interiér jednolodní, obdélný, s pětibokým presbytářem. Loď je klenuta křížovou klenbou. Po obou stranách lodi arkádové kaple a nad nimi tribuny. Presbytář je klenut valenou klenbou.