tovární hala III.

Tovární hala je dvoupatrová zděná omítnutá budova na obdélném půdorysu s rizalitem v jihozápadním průčelí. Čtrnáctiosé severozápadní průčelí má převážně svislé architektonické členění. Kromě okenních os jsou zde pilastry – v přízemí bosované, v prvním a druhém patře hladké, průběžné. Vodorovným členícím prvkem je sokl, římsa mezi přízemím a prvním patrem, podokenní římsy v prvním a druhém patře a profilovaná hlavní římsa. Okna jsou rozmístěná pravidelně, ve skupinách po třech, oddělených pilastry. V těchto trojicích je vždy střední okno širší, než obě krajní; na pravé a levé straně fasády je okno pouze jedno, a to širší. Velká obdélná okna jsou nahoře ukončená do segmentového oblouku, v přízemí jsou okna nižší (přízemí je díky okolnímu terénu na této straně spíše polosuterénem). Okna v prvním a druhém patře jsou členěná pěti vodorovnými a dvěma, respektive třemi (u širších oken) svislými příčlemi. V těchto dvou podlažích mají okna také zdobné prvky – v prvním patře je to souvislé orámování horních oblouků oken, u užších oken s hlavním klenákem, v druhém patře je pak nad všemi okny hlavní klenák. V ose přízemí první zleva se nachází vstup – široké dvoukřídlé dveře rámové konstrukce, nahoře zakončené do segmentového oblouku. Stejné členění má i protější – jihovýchodní – průčelí a podobně je provedená i jihozápadní fasáda, která má však odlišné (novější) zasklení oken. Budova má rovnou střechu.