výklenková kaplička

Kaplička se nachází ve štítové stěně přízemního domu č. p. 113, který stojí na východním okraji obce Blšany při silnici směrem na Soběchleby. Kaplička je vezděná do štítové stěny domu. Tvoří ji polokruhem zaklenutá nika s pilastry po stranách. Na pilastrech spočívá trojúhelníkový štít krytý jednou řadou pálené krytiny z bobrovek. Tympanon je bez výzdoby. Uvnitř niky je figura svatého Antonína Paduánského v kontrapostu oblečeného do řádového roucha. Světec drží v ruce malého Ježíška, který se ho jemně dotýká rukou na tváři. Pilastry jsou vyvedeny a štít jsou vyvedeny ve žluté barvě, nika a plocha fasády jsou bílé. Sousoší je novodobě polychromováno, světec má hnědě provedené roucho, obličej a tělo Ježíška jsou bílé. Oči a vlasy jsou černé.