márnice

Márnice je zděna z kamene, je vystavěna nad obdélným půdorysem. Svojí zadní stěnou je zapojena do průběhu ohradní zdi. Hlavním průčelím, na jehož ose je prolomen obdélný, půlkruhově zaklenutý vchod, je orientovaná k bočnímu podélnému průčelí kostela. Dveře do márnice jsou dřevěná, dvoukřídlá, plná s kazetovými výplněmi. Jsou vsazena do kamenného portálového ostění. Nároží hlavního štítového průčelí jsou zesílena pilíři. Nad výrazně profilovanou korunní římsou je vynesen trojúhelníkový štít. V obou bočních stěnách je prolomen obdélný okenní otvor, okna jsou dělená do osmi tabulek. V zadní části jižní boční stěny je zaslepeno pravoúhlé kamenné ostění vchodu. Střecha nad márnicí je sedlová, nad závěrem s valbou, krytá beronitovými šablonami. Koruna štítu je kryta oplechováním.