krucifix

Na trojdílném soklu stojí vysoký hranolový podstavec s bočními, výrazně tvarovanými volutovými křídly lemovanými páskou. Přední část ve střední ose předstupuje a přes celou výšku podstavce je na ní vpadlé pole s rozměrným reliéfem Bolestné P. Marie. Podstavec je ukončen profilovanou římsou, v přední části vzdutou do segmentu. Na římse profilovaný kubický solík, na něm pak štíhlý kónický pylon s profilovanou patkou a římsovou hlavicí. Boky, zadní a přední stěna pylonu jsou lineárně rámovány, v přední části kartuše ze dvou zkřížených akantových větví, dole svázaných stuhou, nahoře spojených mušlí, uvnitř monogram I.H.S. k křížem a hořícím srdcem. Na pylonu je osazen kříž s korpusem Krista, s hlavou skloněnou k pravému rameni, oděného bederní rouškou. Břevna kříže nejsou rovnoramenná a jsou trojlistově ukončená. Podstavec nese na zadní straně nečitelné německé nápisy psané červenou hlinkou, na okraji voluty bočního křídla jsou vyryta nerozluštitelná písmena. Materiál - pískovec.