kříž

Na dvoustupňové základně čtyřboký ořímsovaný sokl. Stěny soklu členěny basreliéfy s výjevy křížové cesty (kromě zadní V stěny). Na soklu podstavec, ukončený římsou, na ní pylon zdobený pletencem a reliéfy Bolestné P. Marie, sv. Máří Magdalény a sv. Jana. Zadní V strana hladká. Na pylonu původně kříž s patkou. Tělo Krista mírně prověšeno, paže mírně do „Y“, hlava s trnovou korunou skloněna k pravému rameni, bederní rouška svázána u levého boku, nohy přibity jedním hřebem. Nad hlavou titulus: „IN / RI“. V současné době je kříž s korpusem uložen na zahradě smržické fary. Rozměry: spodní stupeň základny – 200 x 220 cm, výška – sokl 90 cm, podstavec 100 cm, pylon 230 cm, kříž s patkou 185 cm, rozpětí ramen kříže 122 cm.