sousoší Nejsvětější Trojice

Na přední části trojdílného soklu je vytesán nečitelný německý nápis s vročením 1858. Sokl nese masívní trojdílný podstavec, jehož střední část předstupuje; na něm reliéf Anděla Strážce na oblaku, vedoucího za ruku dítě. Boční křídla mají volutový obrys (bez spirál); jsou pokryta reliéfně rostlinnými rozvilinami a rozetami. Podstavec je ukončen výraznou, jednoduše profilovanou římsou se segmentovým vzdutím v přední ose, pod nímž jsou dvě okřídlené andílčí hlavičky. Na podstavci stojí mohutný pylon čtvercového průřezu s kalichovitě tvarovanou čtyřbokou spodní částí, zdobenou reliéfním akantem a páskou na jemně zrněném podkladě. Nahoře pylon ukončuje jednoduchá hlavice se stylizovanými volutami. Na přední straně reliéf se sv. Florianem na oblaku, zadní a boční stěny jsou lineárně rámovány rytou linkou. Na pylonu je osazeno sousoší Nejsvětější Trojice - Bůh Otec, Kristus, mezi nimi kříž na zeměkouli a před ní symbol Ducha svatého. U nohou Boha Otce a Krista jsou na každé straně dvě okřídlené andílčí hlavičky. celek je na oblaku. Vedle paty pylonu na podstavci jsou osazeny dvě konzoly přečnívající do stran jako segmentovité krakorce z vnější strany zdobené píšťalami. Na pravé straně sv. Filomena, na levé straně P. Marie Immaculata. Sv. Filomena stojící v kontrapostu má na hlavě květinový věnec, přes ramena přehozen dlouhý plášť, který si levou rukou přidržuje nad levým kolenem. Pravou ruku má položenou na hrudi, hlavu mírně zakloněnou vzhůru. Immaculata, stojící na zeměkouli obtočené hadem, je oděná do splývavého, jednoduše řaseného roucha. Ruce sepjaté před hrudí, hlavu přikloněnou k levému rameni a pozvednutou vzhůru. Obě ženy mají výrazně prokreslené dlouhé vlasy, spadající ve volných pramenech na ramena.