kaple Panny Marie

Kaple stojí uprostřed vsi na křižovatce silnic. Kaple postavená na obdélném půdorysu s půlkruhovým závěrem má průčelí završené segmentově ukončeným štítem s konkávně projmutými křídly. V segmentu štítu je tabulka s vročením 1808, v ose spodního dílu je půlkruhově zaklenutá nika pro sošku. V ose průčelí je prolomen půlkruhově zaklenutý vstup lemovaný hladkou šambránou. Boční fasády pročleňují oválná okna. Fasády dotvářejí aktivní články v podobě lizenového rámu tvořeného soklem, nárožními lizénami a fabiónovou římsou. Kaple má sedlovou střechu s kuželovým závěrem krytou taškami bobrovkami. Na hřebeni je umístěný polygonální nástavec pro zvon krytý též taškami. Předmětem ochrany je kaple a k ní náležející pozemek.