škola

Objekt je navržen na půdorysu písmene U. Zabírá část uličního bloku lemovaného náměstím Míru, ulicí Jiráskova a Nerudova. Jeho hlavní hmota je navržena směrem do náměstí, které dominuje ve středové části mírně předstupující rizalit o třech okenních osách, opatřený v přízemí třemi vstupní otvory, v horní partii vrcholící ustupující atikou, na kterou v hřebenové části střechy navazuje malá věžička. Středovou část přízemí tvoří velký schodišťový vestibul, který dále pokračuje v jednotlivých patrech dvouramennými schodišti. Ve středním traktu protínají schodišťovou partii chodby, ze kterých je vstup do jednotlivých učeben, kabinetů a dalších prostor. Koncepce úpravy fasád je řešena v duchu pozdní renesance, implantované do dobových potřeb. Jejím základem je v omítce provedená bosá, v přízemní partii hmotově výraznější, jejíž pásy jsou narušeny obloukovými lemy okolo otvorových prvků. Omítky v patrech již důsledně zachovávají mělkou pásovou bosáž se zvýrazněním na nárožích. Hlavní výrazový prvek je svěřen okenním šambránám s frontony a korunní římse.