správní budova s hospodářskými křídly

Areál sestává z bývalé správní budovy a na ni příčně navazujících hospodářských objektů náležejících do majetku premonstrátů z Louky. Podélně orientovaná dvoupodlažní správní budova je v prvním podlaží s nepravou pásovou bosáží prolomena v levé části půlkruhově zaklenutým orámovaným vjezdem, vpravo vstupem s vodorovným nadpražím a čtyřmi téměř čtvercovými zamřížovanými větracími otvory a vpravo ještě jedním obdélným s lištovou šambránou. Druhé podlaží je odděleno kordonovou římsou a členěno sedmi okenními osami a lizénami. Obdélná šestitabulková okna s téměř plochými šambránami s ušima, geomterickým dekorem v suprafenestrách, nadokenními římsami a obdélníky se skosenými rohy v zarámovaných parapetních výplních lícují s průčelím. Korunní římsa nese sedlovou střechu s malým vikýřem. Předmět památkové ochrany tvoří: správní (obytná) budova, z každé strany příčně navazující hospodářské objekty, plocha dvora - vše s pozemkem parc. č. 555.