kříž

Na čtvercové základně čtyřboký sokl. Stěny členěny rytými rámy redukovaného kasulového tvaru. Na přední straně kartuš s rokajem, na bočních stranách reliéfy mučednických nástrojů, vzadu pletenec. Sokl ukončen římsou, na jejíž přední straně původně iniciály a letopočet: „EMW / 1804“ (dnes nečitelné). Na soklu pylon s rytými rámy na třech stranách, který vrcholí konkávně tvarovanou hlavicí s mušlí a závěsy. Ve vrcholu vlastní kříž s patkou a jednoduše ukončenými rameny. Paže Krista velmi mírně prověšeny „Y“ , hlava pootočena k pravému rameni, bederní rouška svázána u pravého boku, nohy přibity jedním hřebem, nad hlavou nápisová blána původně s písmeny :„IN / RI“ (dnes nečitelné). Rozměry: základna 145 x 145 cm, výška soklu 178 cm, výška pylonu cca 160 cm, výška kříže s patkou cca 150 cm.