kříž

Hranolový podstavec se skládá ze širšího soklu, který přes profilaci přechází do střední užší části s reliéfem Bolestné Panny Marie na přední straně, a vysazené profilované římsy na přední straně nad reliéfem vzepjaté vzhůru a stočené do protilehlých volut. Na soklu nápis s chronogramem: „VERA PIETATE INDEVM / FRANCISCI IANSA ! / HABITATORIS HVIATIS / FIVS AERE ERECTA“. Na podstavci na menším soklu je směrem vzhůru se zužující pylon s rytým rámem, ukončený římsou. Kříž s patkou má ramena zakončená tvarem liliového květu, hlava Krista skloněna k pravému rameni, rozevlátá bederní rouška zavázaná na pravé straně, pravá noha překřížena přes levou. Nad hlavou Krista nápisová blána, nápis nečitelný.