kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaplička s obdélníkovým půdorysem a polygonálním závěrem Její hmota je částečně včleněna do hřbitovní zdi. Fasáda členěna lesénami, průčelí s trojúhelníkovým štítem a na střední osu prolomeným vstupem s půlkruhovým zaklenutím. Zřejmě původní železné dveře s okénkem v každém křídle. Stěna, tvořící zároveň část hřbitovní zdi, je prolomena kruhovým oknem s kovanou železnou mříží. Hladký sokl, jednoduše profilovaná korunní římsa, sedlová střecha kryta pálenou taškou bobrovkou. Štít vrcholí železným křížem. Vnitřní prostor je zaklenut plackou. Uvnitř jednoduchý, zděný, asi 1,5 m vysoký oltář. Materiál: smíšené zdivo (cihla, kámen), hladká vápenná omítka, vápenný nátěr, střešní krytina – pálená taška (bobrovka) Rozměry: výška po horní hranu korunní římsy – 280 cm : celková výška po hřeben střechy – cca 450 cm