kaple Narození Panny Marie

Podélně orientovaná stavba s půlkruhovým závěrem, k němuž přiléhala na jihu čtvercová sakristie, střecha sedlová, nad sakristií půlkužel, kryta břidlicí. Hřeben střechy prolamuje polygonální otevřený sanktusník zakončený cibulovou bání, měděná krytina. Průčelí omítané drsnou omítkou, člení hladký lisénový rámec a hlavní římsa. Trojúhelníkový štít, nečleněný, dříve s dvěma oválnými okénky. V ose průčelí pravoúhlý vstup osazen novými dveřmi, nad ním okno s půlkruhovým záklenkem. Boční fasády neomítnuté, z každé strany jedno okno s půlkruhovým záklenkem. Sakristie přiléhající ke kapli z jižní strany byla plochostropá, krytá valbou. Nyní v rozvalinách. Zdivo kaple z lomového kamene. Na průčelí vlevo od vstupu připevněna kovová deska s porcelánovými medailony s podobenkami obyvatel zdejší obce, kteří padli za 1. sv. války.