kostel sv. Havla

Jedná se o jednolodní stavbu s obdélnou lodí a s nižším odsazeným pravoúhle zakončeným presbytářem, k němuž na severní straně přiléhá sakristie na téměř čtvercovém půdoryse. K západnímu průčelí se váže předsíň. Loď je zakončena sedlovou střechou, presbytář valbou; sakristie má střechu pultovou. Na hřebenu střechy lodi je vztyčena osmiboká sanktusová vížka s lucernou a jehlancovou stříškou. Stěny lodi se na každé straně otevírají dvojicí půlkruhem zakončených oken bez šambrán. Západní průčelí je opatřeno štítem rozděleným horizontální římsou na dvě úrovně. V interiéru má hlavní loď plochý strop s obíhající římsou, stěny člení mělké slepé arkády. Na západní straně je dřevěná kruchta, spočívající na dvou sloupcích. Presbytář je členěn mělkými výklenky a zaklenut křížovou klenbou stejně jako sakristie. Kolem kostela se rozkládá hřbitov, vymezený kamennou, v SZ části cihlovou ohradní zdí. Na hřbitově se nachází několik kvalitních náhrobků z poslední čtvriny 19.stol. Předmětem ochrany je kostel na vymezeném pozemku.