kostel sv. Bartoloměje

Kostel sv. Bartoloměje je orientovaná jednolodní stavba postavená na obdélném půdorysu s odsazeným pravoúhlým obdélným presbytářem. Objekt byl postaven ze smíšeného zdiva a opatřen sedlovou střechou. Presbytář je zastřešen střechou valbovou. Střechu kryje pálená krytina, která je složena z bobrovek. Dále ji doplňuje hliníkový plech. V ose kostela je na východní straně presbytáře přistavěna obdélná přízemní sakristie, která je zastřešená valbovou střechou krytou eternitem. Fasáda kostela je bez plastického členění a ukončena profilovanou korunní římsou. Na západních nárožích je fasáda kostela doplněna lizénami. Okna lodi a presbytáře jsou obdélná s půlkruhovým záklenkem bez šambrán a mají hladké omítkové ostění. V sakristii jsou obdélná okna s pískovcovým ostěním s obvodovým límcem. K severní stěně lodi je přistavěna předsíň, která má obdélný půdorys a je zastřešena valbovou střechou, krytou eternitem. V předsíni je půlkruhově zaklenutý portál s pískovcovým ostěním. Ten je lemován páskou bez profilace. Fasáda sakristie i předsíně je ukončena profilovanou korunní římsou. Západní průčelí raně barokního kostela je tříosé. Všechna tři pole jsou členěna vertikálními lizénovými poli, která nesou profilovanou korunní římsu. V obou krajních polích jsou v úrovni kruchty hladké niky s konchou na pateční římse bez orámováni. V prostřední ose je obdélné půlkruhově zaklenuté okno se zbytkem šambrány a nad ním výplň ve tvaru kříže s latinským nápisem. V přízemí středního pole je obdélný portál s pískovcovým ostěním s obvodovým límcem. V obou horních rozích se nachází reliéfní rozeta. Mezi nimi se v nadpraží nachází latinský nápis se zbytky polychromie. Nad hlavním vchodem je datování 1696. Vrata v portále jsou výplňová dvoukřídlá. Výplně jsou z profilovaných, diagonálně sesazených vlysů. Na korunní římsu nasedá trojboký, dvoupatrový trojdílný štít, který je vertikálně dělený pilastry s patkou a hlavicí, které nesou trojboký tympanon. Mezi pilastry ve středním poli se nachází kruhové okno s šambránou a s páskou. Křídla štítu jsou hladká s vpadlým trojúhelným polem. Nad presbytářem se nachází osmiboká sanktusová věžička s bání, která je krytá plechem. Omítky jsou hladké, vápenné v přírodním odstínu. Presbytář a sakristie jsou zaklenuty křížovou klenbou a loď je plochostropá. V západní části lodi se nachází kruchta, která je nesená dvěma dřevěnými sloupy.