márnice

Drobnější obdélná stavba s předními nárožími zaoblenými, zadními skosenými. Západní průčelí členěno dvěma pilastry s hlavicemi zdobenými volutami, mezi nimiž je stylizovaně naznačen feston a kanelury. Mezi pilastry je vstup s kamenným portálem se segmentovým záklenkem se supraportou s rozeklaným volutovým štítem, v němž je lebka se zkříženými hnáty. Na překladu nadpraží je letopočet 1815. Pilastry po stranách nesou mohutnou římsu, nad kterou je trojúhelný štít s dvojicí toskánských pilastrů, mezi nimiž je velká čtyřlistá rozetová vpadlina s orámováním šambránou. Také tyto pilastry nesou římsu, která odděluje vrchol štítu se zprohýbanými hranami, po stranách s kamennými vázami a křížkem ve vrcholku. V ploše štítu je v omítce provedena drobnější osmicípí hvězda. Boční stěny s jedním oknem se segmentovým záklenkem a plochou šambránou, jinak hladké bez členění. Střecha valbová, krytá eternitem. Interiér: plochostropý, s trámovým stropem. (PhDr. Vlčková, 1988)