sousoší Krucifixu s Pannou Marií Bolestnou

Na dvou kamenných stupních sokl s vysokou, stupňovitě se zužující patkou a s volutami, přistavěnými k přední stěně a k bočním stěnám. Ukončen je profilovanou římsou. Na hranách bočních volut a na přední straně na ploše voluty reliéfní střapce. Na zadní stěně soklu reliéf hada ovíjejícího kříž tvaru T. kolem nápisová páska s latinským, špatně čitelným nápisem o Mojžíšovi. V rozích výjevu číslice letopočtu: 1722. Ze římsy soklu vystupuje nástavec s iluzivním skaliskem s lebkou a hnáty vpředu, nad nímž na nízkém soklu stojí Bolestná Panna Marie (starší žena se sepjatýma rukama, v dlouhém rouchu, vzhlížející k nebesům). Za Marií vzadu se zvedá vysoký štíhlý hranolový sloupek ukončený volutovou římsičkou, na němž se zvedá samotný kříž s patkou a trojcípě rozeklanými konci ramen, s ukřižovaným Kristem. Postava Krista nese znaky lidové práce (částečně stylizace postavy, nedodržení správného poměru jednotlivých částí těla, určitý naivismus ve zobrazení rysů tváře). (PhDr. Vlčková, 1988)