krucifix I.

Socha Krucifixu se nachází na návsi při hlavní silniční komunikaci procházející obcí, na volném prostranství před areálem kostela a farou. Podstava sestává z podnožní desky, ze soklové patky, z hranolového těla s volutovými křídly po stranách a z profilované římsové hlavice. Do čelní strany hranolového těla je vsazena deska s tesaným nápisem, jehož některá písmena - nikoli důsledně ve smyslu utváření chronogramu - jsou zvýrazněna černou barvou za účelem datace, která se však nevztahuje ke vzniku díla, ale k jeho obnově roku 1937: Sistite / Viatores / EffigIes ad / Majorem Dei gLoriam / anno jVbilaei Sa / Cerdotalis Leonis XIII. / pontifiCis maXimi / eXstrVctas pIe / a spiCite. /. Na zadní straně se nachází malá, reliéfně podaná hlava Panny Marie s poprsím, která je patrně torzem původně celé v reliéfu vyvedené postavy PannyMarie, patrně v typu Bolestné Matky. Strana s fragmentárně dochovaným reliéfem Panny Marie byla původně patrně hlavní čelní stranou podstavy. Dnes je jako hlavní čelní strana prezentována, zřejmě od obnovy roku 1937, protější strana se zapuštěnou, nepůvodní deskou již s výše zmíněným nápisem. Tato deska snad mohla překrýt poškozený starší nápis.