brána

Pilířová brána se nachází uprostřed západní strany ohradní zdi. Tvoří ji nové betonové sloupky a železná vrata. Sloupky jsou nahoře rozšířené, korunu zdiva kryje kamenná stříška, která má ve středu rovnou plochu. Na levém sloupku (při pohledu zvnějšku) je torzo kamenné vázy. Váza má směrem vzhůru se rozšiřující nohu, mísu zdobí kanelury a nahoře pak girlanda. Širší horní okraj vázy je vrubovaný. Mezi pilíři brány jsou dvoukřídlá vrata s plnou dolní částí, opatřenou uprostřed vnější strany barevně odlišeným křížem a s horní částí, tvořenou svislými pruty. Ty jsou ve středním úseku tenčí, uprostřed je několik z nich přerušených a je zde vsazen barevně odlišený motiv slunce. Poznámka: popis odpovídá stavu v září 2006.