venkovská usedlost

Okapově orientovaný přízemní objekt s valbovou střechou, krytou pálenou keramickou taškou (bobrovka). Objekt má dva dvorní příčné trakty, které dispozičně i velikostně odpovídají zákresu do indikační skici stabilního katastru z 20. let 19. století. Západní příčné hloubkové křídlo zasahuje dále do parcely. Východní trakt je kratší. Na západní hloubkový zemědělský trakt navazovala pravděpodobně stodola, která uzavírala celý dvůr. Hlavní průčelí prolamuje pět okenních os a ve střední části vrata do průjezdu, otevřeného do dvora. Nároží objektu i průjezdová část je lemována bosáží, na kterou nasedá profilovaná korunní římsa. Soklovou část tvoří barevná podrovnávka. Vrata jsou dvoukřídlá dřevěná a zaklenutá. Pětice dvojitých oken členěných do T je rámována bílými plochými šambránami, které pod okny přechází v jednoduše profilované zaoblené závěsy.