dům

Dům čp. 103 je přízemní zděný a omítnutý objekt lichoběžníkového půdorysu. Na severovýchodě se k němu napojuje dům čp. 102, na jihozápadě je volný. Trojosé severozápadní průčelí má v dolní části velmi nízký sokl. V osách první a druhé zleva jsou dvoukřídlá dřevěná okna ve špaletě, lemovaná jednoduchou šambránou. V ose třetí zleva je vstup – dřevěné dveře rámové konstrukce s klasovitě kladenými prkny. Dveře jsou nahoře zakončené do segmentového oblouku, vstupní otvor, lemovaný šambránou, je však v horní části rovný. Pravá část stěny je bez otvorů. Fasádu člení lizénový rám, tvořený svislými lizénami u nároží a vodorovnou lizénou pod hlavní římsou. Jihozápadní průčelí má v pravé části dřevěné okno v šambráně, zabezpečené vnější mříží z esovitě zprohýbaných prutů. Umístěné je ve špaletě. V lichoběžníkovém štítu jsou dvě dřevěná okna ve špaletě, nahoře zakončená do šikmého tvaru. Jihovýchodní průčelí je bez otvorů. Dům má polovalbovou střechu, krytou bobrovkami. Na její severozápadní straně se nachází obdélný, na šířku orientovaný vikýř, s neděleným oknem v přední stěně. Vikýř má pultovou střechu, krytou bobrovkami, situovaný je nad levou osou. Na jihovýchodní straně střechy je na pravé straně střešní okno a zhruba uprostřed zděný komín.