křížová cesta, zastavení XII

Větší kaple obdélného půdorysu, na pískovcové podezdívce. Vstupní průčelí v hladkém lesenovém rámci. Půlkruhově zaklenutý vchod s kamenným ostěním (s hlavicemi), dřevěné dveře, k nim 2 pískovcové stupně. Nad vchodem štukový listový ornament s nápisem STATIO XII, podokapní profilovná římsa, nad tím je ve vstupním průčelí volutový štít v lesenovém rámci, ukončený tympanonem. Ve středu štítu je segmentový výklenek, v něm na dvířka malované atributy smrti Krista (ruce chodidla s otvory po hřebech, trnové hořící srdce). Na bocích kaple půlkruhově zaklenutá tabulková okna. Z venku závěr uzavřen trojboce, na ose štuková písmena IHS v paprscích. Střecha sedlová, krytina asfaltový šindel. Omítnuto, obíleno.