měšťanský dům

Patrový šestiosý dům. V přízemí umístěny obchody a fasáda tu má novodobou úpravu. Pod třetí osou zleva novodobě zřízený vchod. Nároží patra doprovázejí pásované liseny. Lisena probíhá i mezi okny. Okna rámují úzké ploché šambrány a náznaky uch na horním okraji a se zdůrazněnými hlavními klenáky. Nevýrazné nadokenní římsy vyklenuty do stlačeného oblouku. Mezi třetí a čtvrtou osou umístěn štukový rámec s obrazem Jana Nepomuckého. Nad ním nad profilovanou hlavní římsou zřízen vikýř s polokruhovým oknem se zdůrazněným hlavním klenákem. Vikíř ze stran podpírají křídla a vrchol tvoří obloukem vyklenutá římsa. Střecha mansardová. Fasáda domu pochází z konce 18. století. Za domem leží úzký hluboký dvůr. Zadní fasáda průčelní budovy mezi dvorními křídly je jednoosá nad přízemím podklenutá segmentovým pásem. Krátké levé dvorní křídlo je nečleněno. V přízemí je vchod a dvě okna, v patře vlevo malé okénko. Pravé dvorní křídlo je patrové s vysokými podlažími, částečně opatřené pavlačí. Levá průčelní místnost zaklenuta křížovou klenbou bez hřebínků. Za ní menší plochostropá prostora. Další prostor tvoří plochostropá domovní síň oddělená z někdejší větší prostory opatřené na stropě jednoduchým vpadlým štukovým rámcem. Místnost na pravé straně přízemí vedle rozdělené síně má na rovném stropě poněkud složitější štukový rámec. Prostory v pravém dvorním křídle jsou plochostropé. Do sklepů sestupujeme z pravého dvorního křídla. Nejprve do velkého, k průčelí kolmo položeného sklepa s kamennou valenou klenbou. Dále několika schody vystupujeme na původní podestu, kam vedl vstup z průčelní budovy. Odtud do průčelního sklepa položeného souběžně s ulicí a zaklenutého cihelnou valenou klenbou.