měšťanský dům

Jednopatrový zděný objekt, na hloubkové parcele v řadě domů s podloubím na západní straně Mírového náměstí. Jeho vstupní, hladce omítané průčelí na dvou eliptických obloucích loubí, nesených trojicí hranolových pískovcových pilířů, je v patře pravidelně členěné šesti shodnými moderními okny výškově obdélného tvaru, s lehce zapuštěnými nedělenými křídly, s vnějšími kovovými žaluziemi. Tato úprava nahradila nevhodnou předchozí verzi se čtveřicí širokých oken. Hladké omítky člení mezipatrová a hlavní římsa, podložená plochým vlysem. Archivolty podloubí lemují lištové šambrány. Podloubí je klenuté dvěma poli plackových kleneb do pasů. Obchodní prostory v přízemí jsou opatřené prosklenými novodobými výkladci, domovní vstup je umístěný zcela vpravo. Nad průčelím se uplatňuje nízká sedlová střecha, jejíž hřeben je rovnoběžný s uliční frontou. Uprostřed ze střechy vystupuje široký moderní plechový vikýř s pásovým oknem a nad ním podélný sedlový světlík. Dvorní část objektu má plochou, nečleněnou střechu s dvojicí světlíků, hloubkově orientovaná přístavba má velmi plochou sedlovou střechu.