kaple sv. Václava

Čtvercová zděná stavba. Členěná soklem, pilastry bez hlavic, které nedosahují římsy, dvoustupňová římsa, kladí, profilovaná podstřešní římsa. Nad pilastry na nárožích plastické ozdoby v podobě kříže provedeného plastickou lištou, s jednoduchými paprsky v křížení, ramena na koncích zaoblena, v křížení kroužek. Okna na třech stranách. mají profilovaný stupňovitý rámec s převýšeným klenákem s ženskou hlavou, vespod oken římsa. Obloukové dveře (na straně k Bošínu), s rámem kolem horní třetiny se stupňovitou profilací, konzolky s iónskými hlavicemi, převýšený klenák s ženskou hlavičkou. Dveře dvoukřídlé, obloukový nadsvětlík s mříží. Nad dveřmi, mezi římsami nápis: ORODUJ ZA NAS . Přede dveřmi pyramidovitě tři žulové stupně. Střecha nízká stanová se čtyřbokou zvoničkou se stanovou nízkou stříškou, na vrcholku kovaný železný kříž, ramena prázdná, křížící se, zakončení břeven trojlisty, kolem křížení kruh. Otvory zvoničky zakryty přibitým plechem. Na podlaze čtvercové betonové dlaždice členěné do kostek. Pod stropem profilovaná římsa. Strop zaklenut klášterní klenbou (?) s kruhovým zrcadlem uprostřed.