činžovní dům

Řadový činžovní ctyrosý šestipodlažní dům z roku 1922, se 7. půdním podlažím. Fasáda 2.- 5. podlaží je rámována odstupněným a barevně odlišným rámcem. Mezi druhým a 4. podlažím vystupuje ve středu dvouosý středový arkýř s vyžlabeným nárožím. Okna arkýře jsou lemována silneější šambránou podloženou obíhající podokenní a nadokenní římsou, která přechází i na boky arkýře, ve kterých jsou zasazena malá obdélná okénka. Balkon je ukončen mřží sestavenou z pásků do geometrického ornamentu. Po stranách arkýře jsou zasazeny původní kovové držáky vlajek. Okna jsou šestidílná s poutcem, okna šestého podlaží částecně ustupují a jsou oddělena pilastry ukončenými konsolami nesoucími předstupující římsu. Půdní podlaží tvoří po stranách vikýře z režného zdiva, střední vikýř je větší s dvojicí šestidílných oken. Na třetí ose jsou vstupní dvoukřídlé dřevěé dveře v horní cčásti prosklené. Stěny vstupní chodby mají obdélná štuková pole, stěny jsou obloženy ve dvou řadách nad sebou černými kachlíky. Veškerá dlažba je z terazza. Vestibulové dveře jsou čtyřdílné, dřevěné, prosklené s originálními madly. Rovněž dveře bytu jsou původní dřevěné výplňové s originálními mosaznými detaily. Schodišťové zábradlí je tvořeno kovovými pruty esovite a spirálovite stočenými. Podesty jsou otevřeny malými okénky. Dům byl postaven pro Anglo-ceskoslovenskou banku podle návrhu J. Gočára, plány vypracovala firma F. Nekvasila, který se podílel na návrhu dispozice.