kaplička

Drobná architektura kapličky na čtvercovém půdorysu o rozměrech 2,7 x 2,8 m. Kaplička nemá sokl. Jde v podstatě o čtverhranný kubus, vzadu s okosenými hranami, s malým vnitřním prostorem, a má dlažbu z pískovcových dlaždic. Kaplička je zaklenuta valenou klenbou s římsami u bočních stěn. Průčelí je, stejně jako zbytek stavby, hladké a je završeno trojůhelníkovým štítem. Střecha je sedlová, v závěru dvě pole jehlancové, je krytá eternitovými šablonami. V průčelí je otevřený vchod do kaple, se segmentovým záklenkem, se vsazenými kovanými dveřmi s mříží. Dveře jsou ve spodní části celoplechové, následuje část s profily, které prochází diagonálně a kříží se uprostřed v kruhovém poli s kalichem. Celé dveře jsou završeny segmentovým nástavcem s křížem uprostřed. Dvojitý kovový kříž zdobí také vrchol střechy kapličky. Objekt kapličky je opatřen bílou hladkou omítkou.