měšťanský dům

Původně střelnice sl.c.k.priv.sboru střeleckého ve V.Mýtě. Dvoupodlažní objekt, z jedné strany přiléhá k městské bráně (Pražské), z druhé navazuje na řadovou uliční zástavbu. Střecha v jádře sedlová s příčnými hřebeny nad dvorním rizalitem a ke štítům v uličním průčelí. Krytina tašková. Krov dřevěný. Uliční průčelí členité, bohatě zdobeno sgrafity. Fasáda uliční: v přízemí ve druhé ose zleva vystupující vstupní portál s gotizujícím zalomeným obloukem dveřního otvoru. Dveře dřevěné. Portál se stříškou krytou prejzy. Po obou stranách široká okna (vlevo jedno, vpravo dvě) se segmentovým záklenkem, trojdílná, dvojitá, dovnitř a ven otevíravá, špaletová, pravděpodobně původní. V 1.patře 6 okenních os. Okna dvojitá, dvojkřídlá + vyklápěcí ventilace, špaletová, otevíravá ven a dovnitř. Krajní pravé zapuštěno v lodžii. V podkroví dvě okna stejná jako předchozí. Kordonovou římsu přerušují 2 členité štíty, s prejzovými lemy atiky. Levý bohatší dvoustupňový s pravoúhlým sgrafitovým obrazem Přemysla Otakara II. a pod ním v úrovni dolní hrany oken v podkroví sgrafito znázorňující Jiřího z Poděbrad. Obraz umístěn nad vchodem. Druhý štít vpravo nad lodžií. Průčelí doplňují popínavé rostlinné motivy.