obytná budova

Zděné přízemní klasicistní obytné stavení, s vysokou sedlovou střechou, orientované štítově do veřejného prostoru. Cihelné zdivo na nízké kamenné podezdívce má hladké vápenné omítky, s bílým nátěrem. Střešní krytina nepůvodní, ražené tašky. Štítové průčelí je pravidelné, se třemi okny světnice a kuchyně. Okna mají výškově obdélný formát, čtyřkčídlé provedení a šestitabulkové členění. Omítkové šambrány se nezachovaly, pod okny jsou pouze poškozené parapetní římsy. Průčelí ukončuje výrazná profilovaná římsa, chráněná pultovou stříškou a na ní je mírně asymetricky nasazený zděný štít tak, že svým větším přesahem kryje podélné zápraží ve dvoře. Štít s polovalbou ve vrcholu má na ose vyzděnou niku (pro světeckou sošku či obraz) s půlkruhovým záklenkem a šambránou, po stranách obdélná okna do půdního prostoru, s fragmenty omítkových šambrán. Vrchol štítu prolamuje kruhový výzorník, opět lemovaný plochou šambránou. Štít lemovala patrně omítková profilace, zjednodušená při opravě na pravoúhlé odsazení. Podélná vnější stěna nemá zachované omítky, odhaluje tak kombinaci kamenného zdiva v dolní partii a cihelných vyrovnávacích vrstev. Okno do kuchyně formátem i provedením odpovídá štítovému průčelí, zachovala se zde šambrána včetně profilované parapetní římsy. Okna do chléva jsou menší, ležatě obdélná, mezi nimi jedno patrně druhotně zvětšené.