mateřská škola

Ze tří stran volně stojící jednopatrová budova z roku 1901, na pravé straně druhotně spojena přechodem s budovou sokolovny. Budovu obklopuje zahrada s původním dřevěným altánem. Severní fasáda se vstupem je tříosá, ve střední části s rizalitem a přisazeným portálem vstupu. Portál je ukončen půlkruhově, je lemován diamantovými čtvercovými bosami, které lemují i okna přízemí. Ve cviklech nad portálem jsou štukové medailony s dívčí a chlapeckou hlavou, v klenáku je malý znak Prahy. Vstupní dveře jsou původní, dvoukřídlé, dřevěné s půlkruhovým nadsvětlíkem s dekorativní vitráží. Nad vstupem je čtvercové okno a nad ním na konsolách trojúhelníkový tympanon s koulí ve středu. Boční fasády jsou hladké, střední mírně předstupující část je na nárožích zvýrazněna bosáží. Okna jsou trojitá, sdružená, v přízemí rámována diamantováním, v patře šambránou a přímou nadokenní římsou. Předstupující cást, stejně jako boční fasáda je završena dvouetážovým volutovým štítem. Na uliční fasádě je při nároží asi v polovině výšky nástěnný obraz anděla strážce s dvěma hrajícími si dětmi. Obraz je chráněn plechovou stříškou na secesně tvarovaných kovaných konsolách a ukončenou dekorativní kovanou kytkou. Střecha pravé části je sedlová, u levé části valbová. Vybíhající do polygonální otevřené cibulové věžičky s profilovanými sloupky. V interieru jsou stropy zdobené štukovými rámci s rostl. dekorem v rozích. Původní jsou drřevěné dveře do místností a schodiště se zábradlím, jehož pole jsou tvorřena dekorativně stáčenými pruty.