kostel sv. Bernarda z Clairvaux

Kostel sv. Bernarda z Clairveaux je zděná jednolodní, k severu orientovaná stavba s odsazeným polygonálně ukončeným presbyteriem a věží na jižním průčelí. V současné době loď a presbyterium kryje torzo sedlové střechy, která je dochována pouze nad polovinou lodi a nad presbyteriem. Jako krytina jsou užity jednoduše kladené pálené tašky bobrovky, plocha střešních rovin je členěna volskými oky. V místě střešního sběžiště nad kněžištěm střechou prostupuje osmiboký sanktusník s lucernou a cibulí. Krov stavby je hambalkové soustavy s ležatými stolicemi. Věž je v současné době zastřešena provizorní stříškou, která byla realizována v předchozí etapě zajištění stavby. Hlavní průčelí stavby je orientované k jihu, je tříosé, členěno je vertikálně pilastry vynášejícími kladí. Hlavní vstup je opatřen portálem s výrazným segmentovým frontonem s rozeklannou římsou. Obvodové zdi jsou prolomeny soustavou výškově dimenzovaných okenních otvorů, které uzavírají segmentové oblouky. Vnější omítky absentují v rozsáhlých plochách. Interiér chrámové lodě je plochostropý, střešní a stropní konstrukce z části absentují. Kněžiště odděluje triumfální oblouk, zaklenuto je valenou klenbou s trojbokými výsečemi.