venkovský dům

Přízemní stavení s nízkou podezdívkou, z pískovcových kvádrů na nízké (nově přezděné) podezdívce z rozměrných pískovcových kvádrů. Zděná větší část jižní stěny a západní část stěny severní, ke zděné části domu západně přiléhá nehodnotná přístavba. Roubení v současnosti provedeno nově (mimo západní části severní stěny, za novodobě vyzděným pásem z porobetonových tvárnic), na rybinu, spáry vymazány. Severní stěna s jednou sdruženou okenní osou. Nová bedněná lomenice dělena na dva pásy, spodní bedněn vprostřed svisle s párem drobných, nových historizujících okének v horní části, po stranách bednění diagonální, kolmé ke střeše. Úzký svrchní pás bedněn obdobně Ozdobně řezané lišty oddělují lomenici od stěny, svrchní pás od spodního a odlišně bedněné části. Pod kabřincem záklopové prkno s nápisem: “Pochwalen pán Ježiš kristus! / S pomocy Božy oprawil gsem toho do / mu, znakladu Waclawa a Barbo / ry Pekelskych Manzelu dne a roku 18 7/9 40“ a monogramem IHS ve středu. Sedlová střecha krytá eternitem.