venkovský dům

Přízemní domek se sedlovou střechou, k bočnímu průčelí na straně náspi připojen přístavek předsíňky s pultovou stříškou. Zděná hladce omítaná stavba s dvojicemi okenních os ve štítových stěnách, na dvorním průčelí okno u nároží a uprostřed dispozice vstup, další pásové okno na přístavku. Hlavní vstup v nice v čelní stěně přístavku. Původní západní lomenice, bedněna ve svrchním i spodním pásu vprostřed svisle, po stranách diagonálně, kolmo ke střeše. Pásy a jejich části i lomenice od zdi odděleny ozdobně vyřezávanou lištou. Pod kabřincem dnes již zcela nečitelné záklopové prkno, nepatrné zbytky nápisu. Východní lomenice bedněna svisle s jednoduchými dveřmi s kovanými závěsy a prostým obdélným okénkem. Střecha sedlová s polovalbou kabřince, šindel pobit eternitem.