měšťanský dům U zeleného věnce

Tříosý, třípatrový řadový dům s planimetricky členěným průčelím z roku 1921. Dispozice domu je barokní dvoutraktová. Sklepy jsou valeně klenuty. Otevřené loubí je plochostropé. Na ně navazují prostory s renesančními klenbami křížovými v přední části, valenými v zadní části. Patra jsou většinou plochostropá. V II.N.P. do náměstí osazen renesanční malovaný trámový strop, v zadní místnosti renesanční křížová hřebínková klenba, napravo od ní chodbička s valenou segmentovou klenbou. V III.N.P. v místnosti otočené do náměstí obnovena renesanční nástěnná malba mezi okenními pilíři a malovaný dřevěný trámový strop. Objekt provozně spojen s domem Dolní nám. 9. V II.N.P. nalezen renesanční kamenný pilíř ve stěně barokního schodiště.