ohradní zeď

Část ohradní zdi v areálu fary čp. 1, která je kulturní památkou, se nachází východně od fary čp. 1, kde navazuje na předzahrádku. Je zděná, omítaná, omítka dnes místy chybí, takže je odhaleno zdivo z lomového kamene. Korunu zdiva kryjí příčně kladené cihly, jejichž sklon směřuje na vnější straně zdi šikmo dolů. Asymetricky blíže východnímu konci zdi, napojujícímu se zde na hospodářskou budovu, je umístěna vjezdová pilířová brána (samostatná položka areálu fary). V ohradní zdi ji doplňují dvě branky pro pěší, dnes zazděné. Jedna je situovaná západně od brány, druhá východně. Otvory lemuje kamenné ostění s ušima a se zvýrazněným vnějším okrajem. Areál fary ohrazuje ohradní zeď i na severní a západní straně, tato část však není kulturní památkou.