zámek

Zámecká budova je situována při Z okraji areálu. Zámek sestává ze dvou dosti odlišných částí: původní barokní část tvoří severní díl budovy, jižní díl dispozice (vyznačen na mapě stabilního katastru) byl výrazně novogoticky přestavěn. Hlavní osa půdorysu je situována přibližně ve směru S-J. Východní průčelí probíhají ve shodné linii, západní průčelí novogotické části výrazně ustupuje, jižní průčelí zámku je vedené šikmo vůči příčné ose budovy, přičemž respektuje trasu komunikace. Do západního nároží J dílu je vsazena polygonální věž, která představuje dominatní prvek hmoty zámecké budovy. Vzhledem k nerovnému terénu se přízemí jižního dílu nachází v úrovni patra barokní části. Charakter zdiva není patrný. Severní, starší díl se vyznačuje poměrně prostým barokním tvaroslovím, zčásti upraveným během přestavby ve 20. či 30. letech 20. stol., kdy byl před S průčelím zřízen výrazný portikus. U novogotické části vyniká zdobností především V fasáda, na níž se uplatňují hlavní rysy daného slohového výrazu. Střecha nad barokní částí je mansardová, nad novogotickým dílem objektu jsou střechy zvalbené.