zřícenina hradu

Hrad založen v blatné poloze, chráněn byl vodním opevněním - mohutný vodní příkop a vnější val (nejlépe dochováno na J straně). Plocha hradního jádra, celkem pravidelného půdorysu 25 x 40 m, již nenese kromě spodní části SZ nárožní kruhové bašty a fragmentů obvodové zdi na JZ a S straně stopy zástavby, byla pravděpodobně po zplanýrování zbytků hradu na počátku 19. století navýšena a sloužila jako hřbitov (dnes zrušený). Vodním příkopem bylo chráněno i předhradí, na V straně zůstal tento příkop přetvořený na mlýnský náhon. Širokým a později zasypaným příkopem bylo odděleno i jádro hradu od předhradí. Vstup do areálu byl na S straně předhradí, kde je nad portálem vjezdu patrná zazdívka vpadliny po padacím mostu. Na J straně dvora v sousedství bývalého mlýna údajně nalezeny zbytky padacího mostu a brány, což by naznačovalo možnost vstupu i z této strany a tedy i skutečnost, že předhradí bylo průjezdné.