výklenková kaple Panny Marie

Zděná stavba postavená na příčně obdélném půdorysu, výklenky orientovaná k severu a jihu. Obě hlavní průčelí vymezují úzké nárožní lizeny, na vrcholech vnitřní strany zaoblené. Ve vrcholu stěny spojuje lizeny mírně vysazená podstřešní římsa. Plochu stěny vyplňuje plochý valený výklenek zdobený nástěnnou malbou s motivem Nejsvětějšího Srdce Panny Marie a Anděla Strážce. Výklenek rámuje mělká štuková šambrána, lichoběžníkový hlavní klenák s oválným medailonem. V parapetní části přechází do trohúhelníkového pole, vrcholem směřujícím k soklu. Boční stěny kopírují členění průčelí lizenami a římsou, plocha bez otvorů. Valbovou střechu kryjí prejzy. Z hřebene střechy vyrůstá lichoběžníkový štít s vyžlabenou hranou, obvod štítu zvýrazňuje na obou stranách jednoduchá zkosená římsa. Z vrcholu štítu vyrůstá bohatě zdobený kovaný dvouramenný kříž. Kaple stojí na rozšířeném, hladce omítaném soklu. Oba výklenky zdobí nástěnná malba. Nejsvětější Srdce Panny Marie - 95 x 70 cm, poškozeno povětrnostními vlivy - Polopostava Panny Marie v bílém šatu a modrém plášti, bílé zavití hlavy, na prsou planoucí dýkou probodené srdce, ke kterému směřují prsty pravé ruky, levá ruka žehná. Pod obrazem půlkruhový věnec z bílých květů. Anděl Strážce - 95 x 70 cm, poškozeno povětrnostními vlivy - Výjev anděla v bílém oděvu s velkými rozepjatými křídly chránící děvčátko přecházející po úzké lávce potok.