kostel sv. Jana Křtitele

Na severovýchod orientovaná centrální stavba oválného půdorysu s půlkruhovým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží v průčelí. Boční fasády hladké s podezdívkou, prolomené vždy jednou okenní osou, okno půlkruhově zaklenuté se šambránou a profilovanou parapetní římsou. Fasáda dále prolomena pravoúhlým vstupem. Transept s konkávními stěnami je členěn zdvojenými lesénami, pravoúhlými vstupy od jihozápadu a vždy jednou okenní osou; okna půlkruhově zaklenutá, s jednoduchými šambránami a profilovanými parapetními římsami. Zalomené štíty jsou prolomeny rovněž vždy jednou okenní osou, okno oválného tvaru se šambránou. Kněžiště s půlkruhovým závěrem je prolomeno 1 x 1 x 1 okenní osou, okna půlkruhově zaklenuta se šambránami a profilovanými parapetními římsami. Sakristie v prodloužené ose kněžiště má obdélný půdorys, zaoblená nároží a od severozápadu jednu okenní osu, okno pravoúhlé se šambránou a profilovanou parapetní římsou. Od severozápadu pravoúhlý vstup, pobíjené dřevěné dveře, kované madlo s klikou. V průčelí věž s hladkou fasádou prolomená pravoúhlým vstupem s kamenným ostěním s ušima a kapkami. Nad pískovcovým nadpražím úsek profilované římsy, na jejích okrajích piniové šišky. Nad portálem ve fasádě provedeny pod sebou letopočty ( od shora dolů ): MDCCXIII, MCMXXXV, MCMXCIX. Věž je prolomena po jedné okenní ose,okno pravoúhlé, na severozápad slepé. Jinak s kovanou mříží. Zvonicové patro prolomeno opět po jedné okenní ose, okna půlkruhově zaklenutá se šambránami a profilovanými parapetními římsami. Nad okny kruhové hodinové ciferníky. Podstřešní profilovaná římsa nese cibuli s polygonální lucernou, makovicí a křížem. Korunní římsa lodí nese střechu sedlovou, nad závěrem valbovou, v průniku lodí sanktusová věžička s polygonální lucernou, cibulí, makovicí a dvouramenným křížem. Pravoúhlý vstup na věž je prolomen od severozápadu. Krov: stojatá stolice v podélné ose lodi, ležatá stolice nad transeptem. Vaznice a pozednice spojeny a zpevněny dvojitým ondřejským křížem. Materiál: smíšené zdivo ( kámen a cihla ), hladká vápenná omítka, krytina – břidlice, dlažba – šachovnice pískovec a břidlice 43 x 43 cm.