kaple Andělů Strážných

Zděná stavba postavená na obdélném půdorysu s rovným závěrem, orientovaná k jihovýchodu. V ose vstupního průčelí je prolomen prostý obdélný vstup uzavřený novodobými dvoukřídlými výplňovými dveřmi. Od vstupu probíhá až ke koruně stěny obdélná vpadlina přerušená nad vstupem horizontální lizenou, dělící vpadlinu na dvě poloviny. V horní polovině je prolomeno velké čtvercové okno, mělká špaleta. Zbývající plocha průčelí hladká, dozdělená pilastrem, zakončeným římsovou hlavicí v úrovni vrcholu zmíněné vpadliny. Stěnu završuje vysazená obdélná korunní římsa, ze které vyrůstá velký trojúhelníkový štítový fronton orámovaný obdobnou římsou. Zpoza frontonu vyrůstá převýšený obdélný štít vymezený lizenovým rámem, na vertikálách obdélné mělké vpadliny. Štít završuje hrubá římsa, na bočních stěnách štítu profilovaná. Štít kryjí dvě stlačené valbové stříšky po stranách hranolové zvonice zasazené do středu štítu. Zvonice je otevřena na každé stěně hrotitým prostupem se zkosenou hranou špalety. Čelní a boční stěny člení dále pilastr s římsovou hlavicí, profilovaná stupňovitá podstřešní římsa obíhající celou zvonici. Velmi stlačená jehlancová střecha krytá taškami, završená prutovým křížem. Boční stěny kaple kopírují členění průčelí. V ose stěny probíhá mělká obdélná vpadlina, v jejím vrcholu je proraženo čtvercové okno. Zbývající plochu stěny člení pilastr zakončený římsovou hlavicí. Vysazená obdélná podstřešní římsa přecházející i na stěnu závěru. Stěna závěru je členěna shodně jako boční stěna, pouze okno je naznačeno mělkou vpadlinou. Sedlovou střechu s valbovým zakončením kryjí jednoduše kladené tašky bobrovky. Nízký hladce omítaný, mírně rozšířený sokl. Před kaplí kamenný kříž s letopočtem 1858.