kostel Nanebevzetí Panny Marie

Kostel postavený v severní části obce býval obklopen hřbitovem. Jedná se o orientovanou, podélnou, jednolodní stavbu s převýšenou lodí a užším pravoúhle zakončeným presbytářem, ke kterému je na jižní straně přistavěna hranolová věž. K západnímu průčelí přiléhá předsíň na obdélném půdoryse, menší předsíň je též na jižní straně lodi. Loď, presbytář i předsíně jsou završeny sedlovými střechami, presbytář je ukončen zvalbením, loď polovalbou na východní straně. Nad věží je cibulová střecha přecházející v lucernu zakončená makovicí a křížem. Vnější fasády člení lezénové rámy korespondující s klenebními poli uvnitř, v podstřeší obíhá profilovaná korunní římsa. Uprostřed každého pole je prolomeno lunetové okno, nad ním je ve vrcholu fasády vždy jedno čtyřlaločné okno. Kněžiště je osvětleno z boku dvěma okny se segmentovými záklenky, obdobný otvor, avšak zaslepený, je také na východní straně. Západní fasádě dominuje dvoupatrový volutově ukončený štít dekorovaný čučky osazenými na volutách a s otáčivou plechovou sochou ve vrcholu. Na středu fasády je jedno vysoké segmentově završené okno, nad ním ve štítu čtyřlaločný otvor. Před lezénový rám jsou na středu západní fasády předsazeny pilastry s římsovými hlavicemi. Představená nižší předsíň je členěna obdobným způsobem, na její ose je prolomen pravoúhlý vchod s dvoukřídlými dveřmi a jednoduchým lezénovým rámem. Veškeré otvory jsou lemovány šambránami. Spodní patro věže je širší, rozdíl v šířce zdiva je kryt pultovou stříškou. V prvním patře věže jsou prolomeny obdélné úzké okenní otvory, ve zvonicovém patře velká půlkruhově završená okna se žaluziovými okenicemi. Nároží věže jsou lemována zdvojenými lezénami, pod oběžnou římsou jsou ze čtyř stran vpadlé kruhové plochy pro ciferníky, v místech nad ciferníky římsa vystupuje v malých segmentových frontonech. Kněžiště je zaklenuto dvěma poli valené klenby s protilehlými výsečemi, loď čtyřmi obdobnými poli navzájem oddělenými pasy. Stěny jsou rytmizovány pilastry s římsovými hlavicemi oddělujícími jednotlivá klenební pole a nesoucími kordonovou římsu, kladí a vystupující profilovanou římsu. Na západní straně je vestavěna kruchta se zděným parapetem nesená třemi arkádami, podklenutá třemi poli valené klenby se styčnými výsečemi. Mezi předsíní a lodí je vchod s barokním portálem završeným rozeklaným frontonem.