západní křídlo

Budova se nalézá při SZ nároží areálu, na straně naproti autobusovému nádraží. Jednopatrový dům výrazně obdélného půdorysu, delší osou orientovaný zhruba ve směru S-J. Zdivo převážně kamenné, vnější omítky štukové, žlutého nátěru. Okenní otvory novodobě proraženy či výrazně upraveny. Nádvorní průčelí obsahuje 4 obdélné vchody, z nichž jeden je ohraničen 2 pilastry a překladem s římsou. Severní, hlavní průčelí vykazuje 2 osy obdélných oken, mezi dolními okny osazena kovová deska na pamět Kašpara Kaplíře ze Sulevic z r. 1921. Renesanční štít tohoto průčelí je rozdělen římsami do čtyřech etáží a dělen pilastry. Protilehlý štít je výrazně jednodušeji pojednán a nevhodně novodobě upraven. Střecha domu je sedlová, krytá bobrovkami.